2.5.07

Quina imatge donem?

Cada vegada que hi ha un pont, se’ns posa a prova com a conductors. Sempre que venen dies de festa, dies de carreteres i trànsit, se’ns bombardeja amb anuncis i avisos de seguretat vial. ‘Posa’t el cinturó’, ‘si beus, no condueixis’, ‘redueix la velocitat’,... tot són consells per reduir la sinistrelitat a les carreteres.

A la Carretera de França -la que uneix Girona amb França passant per Figueres-, hi ha un element afegit que augmenta la perillositat de la via. I és que a banda i banda de la calçada, hi ha senyores que es dediquen a cridar l’atenció dels conductors per tal de captar clients. Seuen a la seva cadira, fan gestos obscens, saluden a tothom, caminen amunt i avall del voral i distreuen els pilots posant en perill tant la seva integritat com la dels viatgers.

A més a més, en una carretera tan concorreguda com aquesta, tant per gironins com per visitants, i sobretot per camioners, no tan sols qualsevol distracció pot ser fatal, sinó que més enllà d’això, quina és la imatge que donen?

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Míriam, felicitats!
M'ha agradat molt la teva crítica. Al principi pensava que parlaries de la mortalitat a les carreteres catalanes, que si radars, que si anuncis amb histories reals, o bé el servei de trànsit quasi 24 hores en actiu a múltiples radios i televisions. M'ha agradat el gir que ha fet aquest escrit. I és que a més, és ben cert!
Si no fos perquè no m'agrada conduir.... Tot el contrari! Pel fet que no m'agrada, i sovint sec al seient del co-pilot, veig més les "esses" que fan els altres vehicles, que a vegades tenen el doble de tonelades que el meu!
Crec que aquesta crítica-comentari, és digne de ser enviat com a article d'opinió a algun diari. Molta gent reconeixeria de què estàs parlant.

Continua així.
Laia

mim ha dit...

Laia!
precisament aqueesta és la carta al lector que aquest pont vaig enviar a El periódico, l'Avui i La Vanguardia. De moment ahir me la van publicar a El periódio però molt retallada, una mica diferent a l'original, cosa que li fa perdre sentit, la veritat....A veure si a L'avui o a La Vanguardia també els agrada, ah i a EL diari de Girona!