24.8.07

Un altre Vilopriu

A vegades em pregunto perquè estudio periodisme si a Comunicació Audiovisual ja em van ensenyar la narrativa de la ficció.

Ahir al vespre vaig tenir l’oportunitat d’assistir a la trobada socialista de Vilopriu. No hi anava acreditada com a premsa, encara no, però hi anava perquè la meva raó em deia que la trobada tindria un alt interès periodístic més enllà de la política. Així va ser.

No obstant avui llegeixo la premsa regional i catalana, veig les cròniques al 3/24 o a TV1 i tinc la sensació que els periodistes que les firmen no van assistir a la mateixa reunió que jo. Ni tan sols les cròniques d’ambient relaten la mateixa vesprada que jo vaig viure. És més, destaquen la importància a fets que allà van passar totalment desapercebuts. Què n’hi ha dels grans i aplaudits discursos que van fer consellers de la talla de Marina Geli o Antoni Castells, on queda el llarg parlament d’Obiols?; o és que només hi havia Maragall i Montilla a casa de De Puig? On queden les paraules sobre la potítica social i sobre el futur polític de Catalunya?, o és que allà només es van criticar els 23 anys de Govern convergent? Això és precisament el que creu avui la societat catalana, això i una suposada ‘maragallada’ que s’han afanyat a difondre.
Francament, em decepciona el camí que està agafant el periodisme d’aquest país. No em decepciona la política, ans el contrari, el que em decepciona és l’opinió pública que intenta crear l’opinió publicada. On em dec estar posant…

2 comentaris:

Anònim ha dit...

M'agrada molt el que has escrit. M'agrada molt això de intentar crear opinió a partir de opinió publicada. Això ja fa temps que passa...i hi ha certs programes de TV ("Els matins de TV3" n'ès un clar exemple) que ho fan a diari.

Jo no vaig assistir a la reunió/trobada, però realment el que ha sortit a la premsa i el que expliques semblen de dos trobades diferents.

Encara que sigui en aquest blog(al que només uns afortunats podem accedir), continua escrivint, fent crítica, fent periodisme.

Laia

Albert ha dit...

Molt bo el text i gran frase la de "el que em decepciona és l’opinió pública que intenta crear l’opinió publicada"... dona molt a pensar. Si si, realment els mitjans transmeten un missatge de política que atonta i adorm a la població. La societat acaba sentint que no es partícip de la política... però be! jejeeje!

Un petó!