22.11.10

Vot en blanc

En blanc. Ho tinc decidit, crec, vaja. Demà –voto per correu– votaré en blanc. Fa uns dies ho tenia molt clar, claríssim. Ara, però, hi estic donant massa voltes. Fins i tot mentre començo a escriure aquestes línies: escric i esborro, torno a escriure i torno a esborrar... No, a mi la campanya electoral no m’ha ajudat a decidir el meu vot. Tampoc el debat televisiu d’ahir a la nit. Jo fa mesos que tinc molt clar que no votaré a cap dels sis partits que durant els últims quatre anys han tingut representació parlamentària. De fet fa mesos que declaro sense vergonya que la meva intenció en aquestes eleccions és votar en blanc. M’agrada la política, però no la política de retrets i acusacions a la qual han caigut els actuals polítics d’aquest país. El que avui em fa dubtar són les enquestes. Unes enquestes que donen una àmplia majoria a la Convergència d’Artur Mas. A la tropa formada per Felip Puig i Oriol Pujol. No la vull. No la vull i això em fa dubtar. Votar en blanc el pot beneficiar, però votar un partit polític sense ple convenciment em farà sentir estafada durant els propers quatre anys. I ja m'hi he sentit durant aquesta legislatura...

Hi ha tres partits que per ideologia ja ni em plantejo, ni ara ni fa quatre anys: Ciutadans, PP i CiU. Tampoc els flamants partits de Montserrat Nebrera o Josep Anglada, per descomptat! A més, no votaria mai a Catalunya un partit que no és català, i matiso, que ja m’han penjat el telèfon alguna vegada en dir això. Per mi el PSC no serà un partit català fins al dia que no tingui representació pròpia al Congrés dels Diputats. Per altra banda, ERC m’ha decepcionat molt, moltíssim, i no tornaré a votar-los com vaig fer fa quatre anys; i la gent d’Iniciativa tenen un discurs tan descafeïnat, tan de Capità enciam... Podria votar en Laporta o Reagrupament, sí, però tenint en compte que dos partits que han nascut amb el mateix objectiu no han estat capaços d’unir forces per anar junts al Parlament, em fa pensar que el que de debò els interessa és la cadira.

Davant d’aquest panorama, no tinc gaires més opcions. O voto a un partit que segur que no aconseguirà tenir representació parlamentària o voto en blanc. En fi, si el vot en blanc representés realment que hi ha escons en blanc al Parlament no tindria aquest maldecap. Perquè sincerament, el partit que es fa dir Escons en blanc, no sé si creure-me’l.

3 comentaris:

Roser ha dit...

en favor de reagrupament he de fer un cometari:

senyoreta periodista, s'hauria d'haver informat bé abans :P Reagrupament i Solidaritat no s'han entès per culpa de Laporta. Ell els va demanar ser el cap de llista nº1 x Barcelona i Reagrupament tot i que li va costar, ho va acceptar. Laporta va demanar que hi haguessin 50% de candidats de SI i 50% de reagrupament i també ho van acceptar. I després d'acceptar vàries coses més finalment Laporta va decidir deixar-los al marge (afany de protagonisme? al loro!!!)

potser tu també t'has deixat influenciar massa per uns mitjans que en temes d'eleccions són massa poc democràtics (partits que fan boicots als petits, cadenes públiques q estan obligades a emetre xorrades en prime time com si fossin noticies, diaris que falsifiquen enquestes per promoure el vot de l'oposició....)

una llàstima que votis en blanc... sobretot pq creia que tu series de les que com jo votaria per una catalunya millor.


ara segueixo fent campanya i dic que el q mola de reagrupament és que ells no volen governar, no volen escalfar cadira, no volen ser una cara coneguda, no volen pagar-se 4cases. si et mires el seu programa i vas a algun meeting entendràs que el que volen és proclamar la independència (pq tenen raó: els referendums no els acceptaran, son inconstitucionals.... ens els trencaran un cop i un altre), emparar.se de les Nacions Unides (com Kosovo, x ex), i dur catalunya a Europa. I quan siguem independents oficialment i Europa ens empari, aleshores faran eleccions x decidir com s'ha de governar el nou país.

Visca Reagrupament i visca Catalunya!

Roser ha dit...

ah! si algú vol veure l'acte central de campanya q es va fer aquest diumenge a l'auditori, que vegi aquest video
http://www.reagrupament.cat/videos_i_imatges/video_gran_acte_central_de_campanya_a_l_auditori

(bé, cert, haurien d'haver fet un resumillo apart pq 94 min són molts, però per als que en volgueu saber una mica més, val la pena)

mim ha dit...

Roser, la informació que em dones em va arribar en el seu moment, com també me n'ha arribat d'altra... El meu vot ja està emès i no me'n penediré. Respecto que tu votis reagrupament i que tothom voti a qui vulgui, però el meu vot en blanc no és un votar per votar. És un vot que significa que no em crec a ningú,que no conio encap dels partits polítics, nous o ja existents abans, que volen entrar al Parlament el proper 28 de novembre. Em conec els discursos que tenen tots i no me'ls crec, tampoc el d'en Carretero que tan defenses.
Et confessaré que en algun moent em vaig plantejar votar-lo, però NO m'he deixat influenciar per ells tampoc. NI PER ELLS NI PER NINGÚ!!!! Contràriamet al que tu apuntes, aquesta vegada NO M'HE DEIXAT INFLUENCIAR PER NINGÚ, per això, en part, també voto en blanc.