11.4.07

Ciudadanos de segunda


La crispació madrilenya continua amb la seva apologia a l'anticatalanisme. Aquesta setmana és el torn de Telemadrid, la televisió pública de la Comunitat de Madrid. Dilluns a la nit la cadena autonòmica va emetre el documental 'Ciudadanos de segunda', curiosament produït per El Mundo TV. Usant com a exemples el mapa del temps de TV3, les seleccions catalanes, la retolació pública de les ciutats, o l'ús del català a les escoles, el reportatge pretén demostrar que els castellanoparlants estan discriminats a Catalunya. En el reportatge també hi apareixen rostres coneguts alguns negant aquesta suposada discriminació; altres, com Albert Boadella, qui casualment forma part del partit més dretà de l'hemiscicle català, defensant la idea.

Deixant a part la meva opinió respecte el contingut del documental, em pregunto si 'Ciudadanos de segunda' no és més que una eina política emesa a través de la televisió pública. Recordem que el proper mes de maig a Madrid també s'hi celebren eleccions autonòmiques. La tardor passada CiU ja va optar per distribuïr un audiovisual com a eina de campanya, però 'Ciudadanos de segunda' va més enllà. Sabem que la política de Madrid és crispada per naturalesa, però han de sortir de Madrid per tal de generar més polèmica? Què hi tenim a veure els catalans en aquestes eleccions? Sembla que el PP (l'actual govern de la Comunitat de Madrid) sempre troba en Catalunya, els catalans, el català i el catalanisme el seu punt de mira per a qualsevol estratègia, opinió o crítica.

2 comentaris:

Pep ha dit...

Míriam has començat molt fort.
Has posat el llistó molt alt, però he de dir que estic totalment d'acord. Les eleccions a la CCAA de Madrid sembla que les guanya qui insulta més fort als catalans. Crec que algú s'ho hauria de fer mirar.
Pep

khye ha dit...

Jo també coïncideixo... Què hi tenim a veure, nosaltres, amb les eleccions a Madrid? Ens critiquen sempre però, en el fons, ens estimen molt, perquè si tenen algun vot és, justament, gràcies a la nostra existència...
Trist i patètic...

Clara

P.D. Tens bloquejats els comentaris anònims. Mira si pots canviar-ho i així en tindràs més.