23.4.07

Un globus per un vot i Feliç Sant Jordi!

Sant Jordi per a mi sempre ha tingut un encant especial. Dia del llibre i la rosa, diada de la ciutadania, Festa Nacional de Catalunya, dia de passejar... De petita, a casa, Sant Jordi sempre era dia d'estreno, però bé, això no ve al cas ara mateix...

No obstant, tot i que la festa de Sant Jordi m'apassiona enormement, des de que la passo a Barcelona i no al meu Empordà que la veig i visc -o em fan viure- d'una manera diferent, molt més comercial, fins i tot diria banal. Avui però penso que a Barcelona s'ha arribat a l'extrem, i els extrems mai foren bons, perquè avui a Barcelona s'ha polititzat Sant Jordi i s'ha tenyit la diada de pre-campanya electoral.

Quan durant el dia d'avui passejava pel centre de Barcelona, amunt i avall, entre La Rambla i Rambla Catalunya, caminant al ritme de la gent, olorant roses i fullejant llibres, he trobat a faltar (igual com l'any passat, l'altre o l'altre) les sanyeres al pit. Ningú en portava cap a la solapa, ni tampoc hi havia cap grup de nois intentant vendre'n a la voluntat com tantes vegades havia fet jo a la rambla de Figueres! Avui a BCN els nens portaven globus: vermell amb les lletres del PSC ben grosses, verd amb la poma de Trias, groc amb el lema d'ERC, etc etc... A Rambla Catalunya fins i tot els pares feien cua davant els stands dels diferents partits polítics per aconseguir un globus per al seu fill!

Francament, ho he trobat excessiu! Per molt que ens trobem a poc més d'un mes de les eleccions municipals, no es pot polititzar d'aquesta la diada de Sant Jordi. Avui era festa, Festa Nacional de Catalunya!